Jem |
Jak pan Creosote |
|
44% |
[ 12 ] |
Jak Islandczycy (tylko miód) |
|
14% |
[ 4 ] |
Po amerykańsku (w fast foodach) |
|
7% |
[ 2 ] |
Jak mi mama zrobi |
|
33% |
[ 9 ] |
Tyle co Kate Moss (nic) |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Głosów : 27 |
|
Autor |
Wiadomość |
Mrs Teal
Monty Python
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 16847 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 145 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Preston in Lancashire Płeć: solniczka |
|
|
|
| | Ryż z jajkiem i warzywami polecam, zajebioza. |
O.o proszę o przepis
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Pon 23:01, 22 Wrz 2014 |
|
|
|
|
janoszdobrosz
Pokręcony Ziutek
Dołączył: 02 Mar 2006
Posty: 18412 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 123 razy Ostrzeżeń: 1/3 Skąd: z wyspy |
|
|
|
1. Ugotować ryż z jajkiem i warzywami.
2. Zjeść.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez janoszdobrosz dnia Wto 15:16, 23 Wrz 2014, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Wto 4:50, 23 Wrz 2014 |
|
|
Blase
Wood in the Forest
Dołączył: 28 Gru 2006
Posty: 8805 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 205 razy Ostrzeżeń: 1/3 Skąd: z Jaskini Caer'bannog |
|
|
|
remove kebap
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Wto 12:05, 23 Wrz 2014 |
|
|
Mrs Teal
Monty Python
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 16847 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 145 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Preston in Lancashire Płeć: solniczka |
|
|
|
Zrobiłam tyle sałatki z ryżem i tuńczykiem, że będę ją jeść przez 3 dni.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Nie 21:33, 05 Paź 2014 |
|
|
janoszdobrosz
Pokręcony Ziutek
Dołączył: 02 Mar 2006
Posty: 18412 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 123 razy Ostrzeżeń: 1/3 Skąd: z wyspy |
|
|
|
Ja sobie jabłko zjadłem, ale że jestem w amoku przypadkowo przektoiłem je na 3 równe części. Nie pytajcie jak to się stało.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez janoszdobrosz dnia Nie 21:58, 05 Paź 2014, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Nie 21:57, 05 Paź 2014 |
|
|
Blase
Wood in the Forest
Dołączył: 28 Gru 2006
Posty: 8805 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 205 razy Ostrzeżeń: 1/3 Skąd: z Jaskini Caer'bannog |
|
|
|
ja wczoraj zjadłem podwójną porcję spaghetti i straciłem (nie)przytomność. dzisiaj wleciała ostra kiełba, pseudo-leczo. francuzki gotują tarty i dużo papryki z porem, Paryż wart jest mszy!
a wczoraj mój Japończyk zrobił typowe japońskie żarcie. zgadnijta kurna co. ziemniaki z wieprzowiną w rzadkim sosie, z cebula i marchewką. do tego wpieprzał ogórki konserwowe. mówię mu: Shota-san, samuraju Kurosawy, to danie typowe dla Janusza z Polszy. ten tylko ze wzgardą wyznał, że każda japońska housewife takie jadło w domu swym czyni, raz w tygodniu przynajmniej w porze obiadu. tyle się można dowiedzieć o swiecie otaczajacym #kulinarne_stereotypy
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Nie 22:20, 05 Paź 2014 |
|
|
Ziggy
Szatan z Szatanowa [Mod]
Dołączył: 22 Gru 2006
Posty: 18058 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 147 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Z wykopalisk Płeć: solniczka |
|
|
|
Weź napisz coś więcej o Japasie, bo mnie intryguje. Nigdy nie znałam Japończyka, Blase-senpai.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Nie 22:25, 05 Paź 2014 |
|
|
Mrs Teal
Monty Python
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 16847 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 145 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Preston in Lancashire Płeć: solniczka |
|
|
|
Doznałam objawienia. Najlepsze nadzienie/sos do mięsa (drobiowego szczególnie): szpinak rozpuszczony na maśle, do tego feta (znaczy wiecie, Favita czy inne tego typu sery) i czosnek. Niebo w gębie, nawet nie trzeba niczym przyprawiać.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Sob 14:06, 11 Paź 2014 |
|
|
Blase
Wood in the Forest
Dołączył: 28 Gru 2006
Posty: 8805 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 205 razy Ostrzeżeń: 1/3 Skąd: z Jaskini Caer'bannog |
|
|
|
no brawo yeti, szpinak z czosnkiem na propsie od chrztu Mieszka, chociaż ja wolę ze zwyjkłym serem
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Sob 15:42, 11 Paź 2014 |
|
|
Mrs Teal
Monty Python
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 16847 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 145 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Preston in Lancashire Płeć: solniczka |
|
|
|
Skoro o tym mowa, mam takie cuś jak [link widoczny dla zalogowanych], cena absurdalna, ale co jakiś czas cena schodzi nawet do 40zł. Jest zajebisty, krojenie czosnku to była jak kara dla mnie, a nie lubię grubo pokrojonego czosnku.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Sob 15:49, 11 Paź 2014 |
|
|
Camelot
Mleczarz psychiatra
Dołączył: 25 Maj 2006
Posty: 1794 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 18 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: ze zwiniętej gazety Płeć: solniczka |
|
|
|
Mój facet ma coś takiego z Tupperware i za cholerę nie umiem w tym czosnku wycisnąć! O wiele lepiej sprawdzają się dla mnie takie metalowe z targu czy Tesco, za 10 zł
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Sob 16:26, 11 Paź 2014 |
|
|
Mrs Teal
Monty Python
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 16847 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 145 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Preston in Lancashire Płeć: solniczka |
|
|
|
No co ty, a mi łatwo idzie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Sob 16:30, 11 Paź 2014 |
|
|
Ziggy
Szatan z Szatanowa [Mod]
Dołączył: 22 Gru 2006
Posty: 18058 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 147 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Z wykopalisk Płeć: solniczka |
|
|
|
Ja mam takie stary z czasów Piasta Kołodzieja, i to jest najlepsza wyciskarka jaką mam. Albo mini tarka do sera - na szybko też dobrze trze, tylko potem paluchy śmierdzą.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Sob 17:48, 11 Paź 2014 |
|
|
Iwo
Kardynał Kieł
Dołączył: 19 Wrz 2010
Posty: 822 Przeczytał: 5 tematów
Pomógł: 52 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Jestem Kielczaninem |
|
|
|
Biję was wszystkich na głowę posiadając skoncentrowany czosnek w tubce.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Nie 8:15, 12 Paź 2014 |
|
|
Ziggy
Szatan z Szatanowa [Mod]
Dołączył: 22 Gru 2006
Posty: 18058 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 147 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Z wykopalisk Płeć: solniczka |
|
|
|
Zrobiłam pierwsze w życiu ciasto marchewkowe i jest genialne!!!!
Zrobię jeszcze z pięć, bo wczoraj w Biedzie zakupiłam marchewy wielkie jak maczuga bo myślałam, że po starciu będzie tej marchewki mało. Ale jedna wystarcza, a tych wielkich marchew mam jeszcze 5
No i bałam się, że się ciasto spoli a nie dopiecze, bo nie mamy regulacji w piekarniku (kurek wylata i Miki zrobił taki szpej, który zahacza o drugi kurek i przytrzymuje ten od piekarnika). Ciasto pływało a wierzch już się brązowił, więc włożyłam dwie blachy pod spód, żeby zahamować gorunc. I podziałało, nic nie spoliłam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Nie 8:38, 12 Paź 2014 |
|
|
|