Forum Edno zżarło środu Strona Główna Edno zżarło środu
Monty Python, czyli spot the looney!
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyGalerieZaloguj
Temat gastronomiczny
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36, 37  Następny
 
Odpowiedz do tematu    Forum Edno zżarło środu Strona Główna » Hyde Park Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
Temat gastronomiczny

Jem
Jak pan Creosote
44%
 44%  [ 12 ]
Jak Islandczycy (tylko miód)
14%
 14%  [ 4 ]
Po amerykańsku (w fast foodach)
7%
 7%  [ 2 ]
Jak mi mama zrobi
33%
 33%  [ 9 ]
Tyle co Kate Moss (nic)
0%
 0%  [ 0 ]
Wszystkich Głosów : 27

Autor Wiadomość
Blase
Wood in the Forest



Dołączył: 28 Gru 2006
Posty: 8805
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 205 razy
Ostrzeżeń: 1/3
Skąd: z Jaskini Caer'bannog

Post
najlepsze szpagety po mediolańsku XD
do dzisiaj nie wiem co to za wynalazek je


Post został pochwalony 0 razy
Pon 18:14, 24 Paź 2016 Zobacz profil autora
Ziggy
Szatan z Szatanowa [Mod]



Dołączył: 22 Gru 2006
Posty: 18058
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 147 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Z wykopalisk
Płeć: solniczka

Post
Zbieranie towaru dla klientów sprawia, że jestem ciekawa różnych smaków. Ostatnio zajadam się paruwami z serem (zawsze się paruwek brzydziłam, myślałam, że od nich się umiera a jednak jeszcze żyję), nigdy nie przepadałam za hummusem - kupiłam różne w Pipie ale okazało się, że najsmaczniejszy jest w Biedzie (tak tak, wiem - najlepiej samemu zrobić). W Bidzie też kupuję napój sojowy, że niby zdrowy, ale nie do końca - bo biedronkowy, więc ma pewnie soję gmo, a jeszcze nie stać mnie na Alpro. No i kupuję różne pasty, te śledzie, fajnie. Nie muszę dużo gotować Wide grin


Post został pochwalony 0 razy
Śro 19:35, 23 Lis 2016 Zobacz profil autora
Mrs Teal
Monty Python



Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 16847
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 145 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Preston in Lancashire
Płeć: solniczka

Post
Ja od prawie 2 miesięcy rzadko gotuję, bo mam kucharza dostępnego 24h w mieszkaniu Wide grin wyjątek robię na wolne dni i jak była Konkli.


Post został pochwalony 0 razy
Czw 0:10, 24 Lis 2016 Zobacz profil autora
mitom
Kruk Beethovena



Dołączył: 26 Paź 2007
Posty: 5789
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 116 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Za rurami z gorącą woda, trzecia łazienka w Wroclavii
Płeć: patafian

Post
Ziggy napisał:
Ostatnio zajadam się paruwami z serem (zawsze się paruwek brzydziłam, myślałam, że od nich się umiera a jednak jeszcze żyję)

Parówki z szynki z serem od Tarczyńskiego 92% mięsa <3
Ja rozumiem niechęć do parówek, ale po długich latach testów i opiniowania ogłaszam malusie skromniusie parówki Tarczyńskiego najlepszymi, a te z serem to już w ogóle mój tłusty faworyt.


Post został pochwalony 0 razy
Czw 1:36, 24 Lis 2016 Zobacz profil autora
Ziggy
Szatan z Szatanowa [Mod]



Dołączył: 22 Gru 2006
Posty: 18058
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 147 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Z wykopalisk
Płeć: solniczka

Post
Ja jem Berlinki, ale Tarczyńskiego też spróbuję.


Post został pochwalony 0 razy
Czw 6:23, 24 Lis 2016 Zobacz profil autora
Ziggy
Szatan z Szatanowa [Mod]



Dołączył: 22 Gru 2006
Posty: 18058
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 147 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Z wykopalisk
Płeć: solniczka

Post
Spróbowałam.

Smakują tak samo, tylko mają inną konsystencję przy ugryzieniu. Pozostałabym przy Berlinkach, ale jest ich tylko pięć (jakoś tam z dupy, ani wziąć po dwie, ani po trzy), są tańsze, ale wiem, że teraz mogę brać to i to.


Post został pochwalony 0 razy
Wto 12:28, 29 Lis 2016 Zobacz profil autora
Mrs Teal
Monty Python



Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 16847
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 145 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Preston in Lancashire
Płeć: solniczka

Post
Też nie lubię parówek, których jest 5 w opakowaniu, wolę jak jest 6.


Post został pochwalony 0 razy
Wto 18:18, 29 Lis 2016 Zobacz profil autora
Blase
Wood in the Forest



Dołączył: 28 Gru 2006
Posty: 8805
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 205 razy
Ostrzeżeń: 1/3
Skąd: z Jaskini Caer'bannog

Post
w biedrze so berliny pakowane po 6 XD


Post został pochwalony 0 razy
Wto 20:02, 29 Lis 2016 Zobacz profil autora
Non
Nudna Stara Pierdziocha Buc



Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 5457
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 130 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: patafian

Post
parufki s szynki


Post został pochwalony 0 razy
Wto 20:05, 29 Lis 2016 Zobacz profil autora
Mrs Teal
Monty Python



Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 16847
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 145 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Preston in Lancashire
Płeć: solniczka

Post
Moja koleżanka z pracy je jabłko razem z ogryzkiem (zostawia tylko "ogonek", jeśli jest) Neutral pomijając, że mnie to brzydzi, to ja bym nie mogła, jak tylko wyczuję tę łupinkę wokół pestek, to zaraz ją wypierdalam do kosza, pestki zresztą tak samo.

A przypomniało mi się to, bo po raz pierwszy miałam okazję zjeść owoc zwany kaki i zastanawiałam się czy to się je ze skórką czy bez (internet ma zdanie podzielone). Skórka jest trochę twarda, ale da się zjeść i trochę niweluje słodycz samego owocu. Ogólnie polecam 8/10


Post został pochwalony 0 razy
Śro 19:09, 30 Lis 2016 Zobacz profil autora
Ziggy
Szatan z Szatanowa [Mod]



Dołączył: 22 Gru 2006
Posty: 18058
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 147 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Z wykopalisk
Płeć: solniczka

Post
Kiwano zjec xD wygląda jak mina morska, tylko w ładnym kolorze.


Post został pochwalony 0 razy
Śro 22:19, 30 Lis 2016 Zobacz profil autora
Mrs Teal
Monty Python



Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 16847
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 145 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Preston in Lancashire
Płeć: solniczka

Post
Nie znam, gdzie to można kupicz?

Nażarłam się jak Kubuś mjodku, najpierw botwinka (jak powiedziałam "buraki", tak jak mówi się to u mnie, to Piotrek nie zrozumiał o co mi chodzi), a potem mielońce z sosę pieczarkowym ;_;


Post został pochwalony 0 razy
Czw 17:49, 01 Gru 2016 Zobacz profil autora
Ziggy
Szatan z Szatanowa [Mod]



Dołączył: 22 Gru 2006
Posty: 18058
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 147 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Z wykopalisk
Płeć: solniczka

Post


W Piotrze i Pawle, tutaj zresztą zobaczyłam to coś pierwszy raz.

Dzisiaj wjechały pieczone w skórce pyrsony z gziksonem. Zajebiste.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Ziggy dnia Czw 18:51, 01 Gru 2016, w całości zmieniany 1 raz
Czw 18:47, 01 Gru 2016 Zobacz profil autora
Mrs Teal
Monty Python



Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 16847
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 145 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Preston in Lancashire
Płeć: solniczka

Post
Robię pierniki wedle przepisu siostry i chcę otrzymać to: [link widoczny dla zalogowanych]
pewnie wyjdą z tego karykatury Pusheena, ale warto spróbować Wide grin


Post został pochwalony 0 razy
Wto 20:21, 13 Gru 2016 Zobacz profil autora
Mrs Teal
Monty Python



Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 16847
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 145 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Preston in Lancashire
Płeć: solniczka

Post
Nie wiem czy znacie taki przysmak jak smażona kapusta kiszona ze śmietaną, moja babcia jak to robiła to wpieprzałam dwa talerze, to jest takie dobrrrre, takie soczyste! Teraz próbowałam zrobić to samo, ale to nie ten smak ;__; tzn jest dobre, ale babcia robi jakoś inaczej. Niby ten sam przepis, a jak zwykle każdy kucharz zrobi trochę inaczej.


Post został pochwalony 0 razy
Sob 13:31, 22 Kwi 2017 Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:    
Odpowiedz do tematu    Forum Edno zżarło środu Strona Główna » Hyde Park Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36, 37  Następny
Strona 35 z 37

 
Skocz do: 
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Music Lyrics.
Regulamin